Vintage Tumblr Themes
My babykittens! Love ‘em both so much. Lowie & smokey. 😙 #love #cats #babykittens #lowie&smokey

My babykittens! Love ‘em both so much. Lowie & smokey. 😙 #love #cats #babykittens #lowie&smokey

weloveshortvideos:

My 1 Year Old Beatboxing Niece

Vine by iLLyNoiiZe

bintsolehah:

Assalamu’alaikum anak ummi
Malam tu, ummi mimpi anak ummi. Comel sangat :) Comel atas katil. Ummi pun dukung & dakap anak ummi. Masih terasa, meskipun hanya mimpi. 
Ummi tak sabar nak scan tengok perkembangan anak ummi pagi esoknya. Bila ummi dapat lihat denyutan jantung anak ummi, masya Allah, gembira tak terhingga. Hanya Allah yang tahu. Cukup untuk buat ummi rasa bahagia. Nikmat. 
Tapi, bila pagi tu nurse scan, ummi tak nampak anak ummi. Nurse scan lagi, tapi takde. Anak ummi pergi mana, sayang? Doctor kata denyutan jantung hilang. Baby is lost. Hati ummi serta merta runtuh. 
Ingat tak kita dah janji nak sama-sama kuat harungi fasa ni? Ingat tak bila ummi bleeding, on the way dalam teksi, ummi kata pada anak ummi, “Kuat ye nak. Kuat sama-sama dengan ummi. Ummi sayang.” 
Ingat tak bila ummi rasa nak pitam dalam train, ummi kata lagi pada anak ummi, “Kuat ye sayang. Bantu ummi nak pergi sekolah.” 
Anak ummi baik. Baik sangat. Anak ummi kuat sebab selalu dengan ummi.  Ummi sayang anak ummi dari hari pertama anak ummi ada dalam rahim ummi. Maafkan ummi sayang. Maafkan ummi .. mungkin ummi tak jaga anak ummi dengan baik. 
Sayang, ummi nak tgk anak ummi dalam rahim ummi. Ummi rindu nak tgk anak ummi. Ummi mohon, kalau Allah izinkan… dengan segala kuasa Allah, maka tunjukkanlah anak ummi ni. 
Tapi, sekiranya takdir Allah untuk ambil anak ummi, maka ummi redha. Kalau anak ummi tak dapat ada dalam dakapan ummi, maka ummi mohon, keluarlah sayang… keluar dengan seluruh janinya. Ummi akan kuat Insha Allah. 
Terima kasih buat ummi rasa indah dua bulan kita bersama. Ummi nak terus rasa keindahan tu. Tapi ummi…berserah dengan ketentuan Allah.
Baik-baik ye anak ummi, di mana pun anak ummi ada nanti. 
Ummi rindu. Ummi sayang. 
Ummi sayang sampai Jannah. 
Anak ummi will always be my little one.
Bila anak ummi dah ready, datang pada ummi ye, nak.


:’) kurniakanlah kami zuriat yg soleh solehah ya Rabbi.. kurniakanlah kami penyejuk mata kami :’)

bintsolehah:

Assalamu’alaikum anak ummi

Malam tu, ummi mimpi anak ummi. Comel sangat :) Comel atas katil. Ummi pun dukung & dakap anak ummi. Masih terasa, meskipun hanya mimpi. 

Ummi tak sabar nak scan tengok perkembangan anak ummi pagi esoknya. Bila ummi dapat lihat denyutan jantung anak ummi, masya Allah, gembira tak terhingga. Hanya Allah yang tahu. Cukup untuk buat ummi rasa bahagia. Nikmat. 

Tapi, bila pagi tu nurse scan, ummi tak nampak anak ummi. Nurse scan lagi, tapi takde. Anak ummi pergi mana, sayang? Doctor kata denyutan jantung hilang. Baby is lost. Hati ummi serta merta runtuh. 

Ingat tak kita dah janji nak sama-sama kuat harungi fasa ni? Ingat tak bila ummi bleeding, on the way dalam teksi, ummi kata pada anak ummi, “Kuat ye nak. Kuat sama-sama dengan ummi. Ummi sayang.” 

Ingat tak bila ummi rasa nak pitam dalam train, ummi kata lagi pada anak ummi, “Kuat ye sayang. Bantu ummi nak pergi sekolah.” 

Anak ummi baik. Baik sangat. Anak ummi kuat sebab selalu dengan ummi. 
Ummi sayang anak ummi dari hari pertama anak ummi ada dalam rahim ummi. Maafkan ummi sayang. Maafkan ummi .. mungkin ummi tak jaga anak ummi dengan baik. 

Sayang, ummi nak tgk anak ummi dalam rahim ummi. Ummi rindu nak tgk anak ummi. Ummi mohon, kalau Allah izinkan… dengan segala kuasa Allah, maka tunjukkanlah anak ummi ni. 

Tapi, sekiranya takdir Allah untuk ambil anak ummi, maka ummi redha. Kalau anak ummi tak dapat ada dalam dakapan ummi, maka ummi mohon, keluarlah sayang… keluar dengan seluruh janinya. Ummi akan kuat Insha Allah. 

Terima kasih buat ummi rasa indah dua bulan kita bersama. Ummi nak terus rasa keindahan tu. Tapi ummi…berserah dengan ketentuan Allah.

Baik-baik ye anak ummi, di mana pun anak ummi ada nanti. 

Ummi rindu. Ummi sayang. 

Ummi sayang sampai Jannah. 

Anak ummi will always be my little one.

Bila anak ummi dah ready, datang pada ummi ye, nak.

:’) kurniakanlah kami zuriat yg soleh solehah ya Rabbi.. kurniakanlah kami penyejuk mata kami :’)

fitriarahmaani:

Kami dilahirkan tidak untuk bermain PS.. Kami dilahirkan tidak untuk bermain2.. Tangisan kami bukan tangisan kesedihan.. Tangisan kami adalah tangisan kegembiraan..
Kami memang tidak bisa tidur pulas.. karena tiap malam kami slalu sibuk berdoa menanti syahid.. Kami banyak kehilangan teman2 kami.. tapi, kami juga lebih banyak mempunyai saudara baru.. sekali lagi.. Kami dilahirkan hanya untuk Berjuang.. membela tanah kelahiran kami.. karena ini adalah amanah Rasul kami.. “BIRRUH BIDDAM NAFDIKA YA AQSA!!!

fitriarahmaani:

Kami dilahirkan tidak untuk bermain PS..
Kami dilahirkan tidak untuk bermain2..
Tangisan kami bukan tangisan kesedihan..
Tangisan kami adalah tangisan kegembiraan..

Kami memang tidak bisa tidur pulas..
karena tiap malam kami slalu sibuk berdoa menanti syahid..
Kami banyak kehilangan teman2 kami..
tapi, kami juga lebih banyak mempunyai saudara baru..
sekali lagi..

Kami dilahirkan hanya untuk Berjuang..
membela tanah kelahiran kami..
karena ini adalah amanah Rasul kami..

“BIRRUH BIDDAM NAFDIKA YA AQSA!!!
lulumimo:

pertama kali,
aku mendengar Qasidah Ya Hanana,
sewaktu berada di kolej,
sering kedengaran di surau.
Allah… merdunya.
Lantas tangan segera menekan Google.
melihat bait-bait qasidah itu,
subhanaAllah..
pernah suatu malam,
aku mendengarnya berulang kali,
suasana sepi,
air mata mengalir laju,
entah, hati terasa sayu sangat..
Ya Rasulullah..
betapa beruntungnya kami,
kerana kehadiranmu
adalah anugerah dari Allah
yg sangat terindah meski tidak pernah bersua..
Rindu nak dengar qasidah ini dari surau itu :’)

lulumimo:

pertama kali,

aku mendengar Qasidah Ya Hanana,

sewaktu berada di kolej,

sering kedengaran di surau.

Allah… merdunya.



Lantas tangan segera menekan Google.

melihat bait-bait qasidah itu,

subhanaAllah..



pernah suatu malam,

aku mendengarnya berulang kali,

suasana sepi,

air mata mengalir laju,

entah, hati terasa sayu sangat..



Ya Rasulullah..

betapa beruntungnya kami,

kerana kehadiranmu

adalah anugerah dari Allah

yg sangat terindah meski tidak pernah bersua..



Rindu nak dengar qasidah ini dari surau itu :’)

Cooked A healthy diet food for husband bfore he headed home from work. Made with love ;) grilled  chicken, steamed brocolli with carrots mixed with pepper & seasoning, and stuffed tomatoes mixed with basil leaves & pepper. #healthyfood #westernfood #madewithLove

Cooked A healthy diet food for husband bfore he headed home from work. Made with love ;) grilled chicken, steamed brocolli with carrots mixed with pepper & seasoning, and stuffed tomatoes mixed with basil leaves & pepper. #healthyfood #westernfood #madewithLove

enchanted955:

letsrunawaayyy:

xo-lovepalestine:

I can’t get over this subhanAllah

ALLAH! Takbeer

AMAZING!!

enchanted955:

letsrunawaayyy:

xo-lovepalestine:

I can’t get over this subhanAllah

ALLAH! Takbeer

AMAZING!!

abuhanifah:

jagalah hubungan kita dengan Allah. Apabila hubungan kita dengan Allah semakin merapat, InsyaAllah semuanya akan di permudahkan. Apabila hubungan kita dengan Allah baik, maka hubungan kita dengan manusia juga akan menjadi baik. Jangan peduli apa orang kata, tapi kejarlah redha Allah semata. Wallahhu’alam.

abuhanifah:

jagalah hubungan kita dengan Allah. Apabila hubungan kita dengan Allah semakin merapat, InsyaAllah semuanya akan di permudahkan. Apabila hubungan kita dengan Allah baik, maka hubungan kita dengan manusia juga akan menjadi baik. Jangan peduli apa orang kata, tapi kejarlah redha Allah semata. Wallahhu’alam.

This..is just so awesome… how i wish dpt buat mcm Ni di Brunei…. 😄 #boycott #boycottIsraelProducts #savePalestine

This..is just so awesome… how i wish dpt buat mcm Ni di Brunei…. 😄 #boycott #boycottIsraelProducts #savePalestine

loveallahfirst:

Can you hear them??
palestine women from gaza are grieving Crying. .some lost their children,Their beloved ones, Some lost their house and properties…
GAZA UNDER ATTACK.
WAKEUP WORLD…

😭😭😭😭😭😭