Vintage Tumblr Themes
Cooked chessy potato with butter.

Cooked chessy potato with butter.

Some of our books collection. Yeap, we both do have the same taste of books yet, ustaz pahrolJuoi is one of our favs! #pahrolJuoi #books #readingisAwesome #Ilmu

Some of our books collection. Yeap, we both do have the same taste of books yet, ustaz pahrolJuoi is one of our favs! #pahrolJuoi #books #readingisAwesome #Ilmu

AllahuAkbar !!!!!

AllahuAkbar !!!!!

Inlove with my new socks. Ahernya ampit! Thanks very much anati!

Inlove with my new socks. Ahernya ampit! Thanks very much anati!

"Palestine, you’re all that I need. Your my life the air that I breathe."

My babykittens! Love ‘em both so much. Lowie & smokey. 😙 #love #cats #babykittens #lowie&smokey

My babykittens! Love ‘em both so much. Lowie & smokey. 😙 #love #cats #babykittens #lowie&smokey

weloveshortvideos:

My 1 Year Old Beatboxing Niece

Vine by iLLyNoiiZe

bintsolehah:

Assalamu’alaikum anak ummi
Malam tu, ummi mimpi anak ummi. Comel sangat :) Comel atas katil. Ummi pun dukung & dakap anak ummi. Masih terasa, meskipun hanya mimpi. 
Ummi tak sabar nak scan tengok perkembangan anak ummi pagi esoknya. Bila ummi dapat lihat denyutan jantung anak ummi, masya Allah, gembira tak terhingga. Hanya Allah yang tahu. Cukup untuk buat ummi rasa bahagia. Nikmat. 
Tapi, bila pagi tu nurse scan, ummi tak nampak anak ummi. Nurse scan lagi, tapi takde. Anak ummi pergi mana, sayang? Doctor kata denyutan jantung hilang. Baby is lost. Hati ummi serta merta runtuh. 
Ingat tak kita dah janji nak sama-sama kuat harungi fasa ni? Ingat tak bila ummi bleeding, on the way dalam teksi, ummi kata pada anak ummi, “Kuat ye nak. Kuat sama-sama dengan ummi. Ummi sayang.” 
Ingat tak bila ummi rasa nak pitam dalam train, ummi kata lagi pada anak ummi, “Kuat ye sayang. Bantu ummi nak pergi sekolah.” 
Anak ummi baik. Baik sangat. Anak ummi kuat sebab selalu dengan ummi.  Ummi sayang anak ummi dari hari pertama anak ummi ada dalam rahim ummi. Maafkan ummi sayang. Maafkan ummi .. mungkin ummi tak jaga anak ummi dengan baik. 
Sayang, ummi nak tgk anak ummi dalam rahim ummi. Ummi rindu nak tgk anak ummi. Ummi mohon, kalau Allah izinkan… dengan segala kuasa Allah, maka tunjukkanlah anak ummi ni. 
Tapi, sekiranya takdir Allah untuk ambil anak ummi, maka ummi redha. Kalau anak ummi tak dapat ada dalam dakapan ummi, maka ummi mohon, keluarlah sayang… keluar dengan seluruh janinya. Ummi akan kuat Insha Allah. 
Terima kasih buat ummi rasa indah dua bulan kita bersama. Ummi nak terus rasa keindahan tu. Tapi ummi…berserah dengan ketentuan Allah.
Baik-baik ye anak ummi, di mana pun anak ummi ada nanti. 
Ummi rindu. Ummi sayang. 
Ummi sayang sampai Jannah. 
Anak ummi will always be my little one.
Bila anak ummi dah ready, datang pada ummi ye, nak.


:’) kurniakanlah kami zuriat yg soleh solehah ya Rabbi.. kurniakanlah kami penyejuk mata kami :’)

bintsolehah:

Assalamu’alaikum anak ummi

Malam tu, ummi mimpi anak ummi. Comel sangat :) Comel atas katil. Ummi pun dukung & dakap anak ummi. Masih terasa, meskipun hanya mimpi. 

Ummi tak sabar nak scan tengok perkembangan anak ummi pagi esoknya. Bila ummi dapat lihat denyutan jantung anak ummi, masya Allah, gembira tak terhingga. Hanya Allah yang tahu. Cukup untuk buat ummi rasa bahagia. Nikmat. 

Tapi, bila pagi tu nurse scan, ummi tak nampak anak ummi. Nurse scan lagi, tapi takde. Anak ummi pergi mana, sayang? Doctor kata denyutan jantung hilang. Baby is lost. Hati ummi serta merta runtuh. 

Ingat tak kita dah janji nak sama-sama kuat harungi fasa ni? Ingat tak bila ummi bleeding, on the way dalam teksi, ummi kata pada anak ummi, “Kuat ye nak. Kuat sama-sama dengan ummi. Ummi sayang.” 

Ingat tak bila ummi rasa nak pitam dalam train, ummi kata lagi pada anak ummi, “Kuat ye sayang. Bantu ummi nak pergi sekolah.” 

Anak ummi baik. Baik sangat. Anak ummi kuat sebab selalu dengan ummi. 
Ummi sayang anak ummi dari hari pertama anak ummi ada dalam rahim ummi. Maafkan ummi sayang. Maafkan ummi .. mungkin ummi tak jaga anak ummi dengan baik. 

Sayang, ummi nak tgk anak ummi dalam rahim ummi. Ummi rindu nak tgk anak ummi. Ummi mohon, kalau Allah izinkan… dengan segala kuasa Allah, maka tunjukkanlah anak ummi ni. 

Tapi, sekiranya takdir Allah untuk ambil anak ummi, maka ummi redha. Kalau anak ummi tak dapat ada dalam dakapan ummi, maka ummi mohon, keluarlah sayang… keluar dengan seluruh janinya. Ummi akan kuat Insha Allah. 

Terima kasih buat ummi rasa indah dua bulan kita bersama. Ummi nak terus rasa keindahan tu. Tapi ummi…berserah dengan ketentuan Allah.

Baik-baik ye anak ummi, di mana pun anak ummi ada nanti. 

Ummi rindu. Ummi sayang. 

Ummi sayang sampai Jannah. 

Anak ummi will always be my little one.

Bila anak ummi dah ready, datang pada ummi ye, nak.

:’) kurniakanlah kami zuriat yg soleh solehah ya Rabbi.. kurniakanlah kami penyejuk mata kami :’)